Geplaatst op 21 juni 2024

10 november: 23e Samuel Hirschlezing door Fedia Jacobs 

Na een jaar uitstel vindt op zondag 10 november 2024 de 23ste Samuel Hirsch-lezing plaats. Op deze 23e Samuel Hirschlezing zal Fedia Jacobs (1956) – geboren in een gezin met twee Joodse ouders die beide hebben geleden onder de Jodenvervolging – spreken over de gevolgen die trauma’s meebrengen voor betrokkenen en hun omgeving.

Onderwerp:
Naasten van slachtoffers van ‘man made disaster’ – rampen die mensen elkaar kunnen aandoen – leven van dichtbij met de pijn mee. Pijn, elders veroorzaakt en voor niet direct betrokkenen gevoelsmatig nauwelijks te bevatten.

Tegelijkertijd hebben kinderen, partners en goede vrienden van deze slachtoffers als bestaansopdracht vorm en invulling  te geven aan hun eigen leven. De ouder, levensgezel of vriendschappelijke relatie doet op hen vanuit innerlijke nood een intens appel. De opgave voor naasten: emotioneel afstand nemen, met behoud van betrokkenheid en compassievol contact.

Motto:
‘Het verleden van een ander én een eigen toekomst?!

De lezing start om 14.00 uur in de Zwolse Synagoge.
De toegangsprijs aan de kassa is € 10,-

Fedia Jacobs werkte in de periode 1986 – 2022 als psychiater voor het Sinai Centrum, een erkend instituut dat gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg biedt aan mensen met ernstige trauma gerelateerde problemen. Momenteel heeft hij een kleine eigen psychiatrie praktijk.

Bron: Judaica-zwolle.nl


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.