Geplaatst op 3 november 2019

10 november: Rabbijn Soetendorp verzorgt Kristallnacht Herdenkingslezing in Groningen

Rabbijn Awraham Soetendorp (Amsterdam, 1943) is bereid gevonden om de Kristallnacht Herdenkingslezing 2019 uit te spreken. Deze lezing vindt plaats op zondag 10 november a.s. in de synagoge in Groningen (Folkingestraat 60).

Soetendorp is actief betrokken bij vooraanstaande internationale maatschappelijke organisaties zoals Green Cross, Earth Charter, Water for Life, commissie voor Millennium Development Goals en One Voice. Ook is hij president van de Europese Regio van de Wereld Unie van Progressief Jodendom en vicevoorzitter van het Global Forum of Spiritual and Parliamentary Leaders. Hij is oprichter van het Fonds Hoop voor Kinderen.

Week van Respect
Tijdens de Kristallnacht Herdenkingslezing op 10 november haakt Soetendorp onder meer aan bij de Week van Respect die in diezelfde periode wordt gehouden. Soetendorp nam tien jaar geleden het initiatief voor de Dag van Respect, die zich inmiddels heeft ontwikkeld tot de Week van Respect. De Week stimuleert jongeren om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en aan deelneemt. Ook toont Soetendorp zich zeer betrokken bij het huidige klimaatprotest. Eerder dit jaar schreef hij een open brief aan de scholieren die tijdens schooltijd actie voerden voor klimaatmaatregelen. In zijn brief moedigde hij hen aan om met hun protest door te gaan.

Awraham Shalom Soetendorp bracht zijn eerste levensjaren door bij pleegouders op een onderduikadres. Na de oorlog kwam hij bij zijn ouders terug en woonde hij van 1948 tot 1953 in Israƫl. Hij was van 1968 tot 2008 rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Synagoge Groningen | Foto: Youtube


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.