Geplaatst op 8 november 2021

2 december: Symposium ‘Requiem van Theresienstadt’

Tijdens de Nacht van het Jodendom in 2019 wijdde Julie-Marthe Cohen er al enkele woorden aan: het Requiem van Theresienstadt. Een aangrijpend concert-drama dat op 12 december 2021 zal worden uitgevoerd in de Beurs van Berlage. Het vertelt het verhaal van kampgevangenen in het concentratiekamp Theresienstadt die in 1943/44 zestien keer het Requiem van Verdi uitvoerden als daad van verzet.

In het kader van deze uitvoering organiseert het Nederlands Genootschap voor Joodse Studies (NGJS) a.s. donderdag 2 december het symposium “Requiem van Theresienstadt: herinnering – propaganda – muziek”. Zij doet dit in samenwerking met de Jonge Judaïci, de Amsterdam School for Heritage, Memory and Material Culture, de opleidingen Religiewetenschap, Hebreeuws en joodse studies en Stichting Requiem van Theresienstadt: Stemmen van Verzet.

Praktische informatie
Datum: donderdag 2 december 2021
Tijd: 19.30 uur (vanaf 19.00 uur inloop met koffie en thee)
Locatie: PC Hoofthuis, Spuistraat 134 Amsterdam, zaal 105 (1e verdieping)

Gratis toegang. In de zaal is plaats voor maximaal 80 personen. Daarom graag aanmelden vóór 30 november door een e-mail te sturen naar secr-religiewetenschappen-fgw@uva.nl.

Zie voor het volledige programma deze flyer.

Bron: Jonge Judaïci | Foto: Pixabay


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.