Geplaatst op 2 maart 2023

22 april: Jubileumfeest van Nes Ammim


15 april 1963. Op die datum vestigden zich de allereerste bewoners, een Zwitsers gezin en een Nederlandse vrijwilliger, in Nes Ammim. Dat betekent dat Nes Ammim bijna 60 jaar bestaat. En dat gaan we vieren, met u!

U bent van harte uitgenodigd voor het 60-jarig jubileumfeest van Nes Ammim op zaterdagmiddag 22 april in de Geertekerk te Utrecht. Het belooft een enerverende dag te worden, waarbij we elkaar kunnen ontmoeten, herinneringen ophalen en we laten ons bijpraten over Nes Ammim. Naast interessante sprekers in het plenaire deel, kunt u meedoen met verschillende workshops.

Afsluitend is er een gezellige borrel om bij te praten met oude bekenden en kennis te maken met nieuwe vrijwilligers. Het programma van de dag kunt u hieronder lezen, meer informatie over de workshops en praktische zaken vindt u op www.nesammim.nl, daar kunt u zich ook aanmelden.

Programma Jubileumdag 2023: 
13:15 – 14:00 Inloop met koffie en thee
14:00 – 14:50 Plenair gedeelte – grote kerkzaal

Het plenaire gedeelte zal starten met een welkomstwoord door Jolande Uringa, voorzitter van het Nederlandse bestuur Nes Ammim, gevolgd door een liturgische opening van Karin van den Broeke, programmaleider Kerk in Actie (PKN). Hierna volgt een panelgesprek geleid door Pieter Dronkers, tussen Maaike Hoffer, huidig dialoog-coördinator in Nes Ammim, en Chantal Suissa, Joodse dialoogwerker in Nederland. Vervolgens krijgen we een indruk van Nes Ammim zoals het er nu uitziet waarbij we aansluitend worden bijgepraat over de situatie van Nes Ammim door Internationaal bestuurslid Piet van Keulen.

15:00 – 15:45 Eerste ronde themaworkshops
1.    Dialoog in Nes Ammim – Maaike Hoffer & Karin van den Broeke
2.    Dialoog in Nederland – Chantal Suissa
3.    Zet Nes Ammim op de kaart! – Marco Boers, directeur IDD
4.    Kansen en uitdagingen Nes Ammim – Piet van Keulen en Okke Huising
15:45 – 16:00 Korte pauze
16:00 – 16:45 Tweede ronde themaworkshops
1.    Dialoog in Nes Ammim – Maaike Hoffer & Karin van den Broeke
2.    Dialoog in Nederland – Chantal Suissa
3.    Zet Nes Ammim op de kaart! – Marco Boers, directeur IDD
4.    Kansen en uitdagingen Nes Ammim – Piet van Keulen en Okke Huising
17:00 – 18:00 Afsluitende borrel met hapjes

Wat kost het? 
Deelname kost €7,50 per persoon. Kinderen (t/m 12 jaar) gratis toegang. Na aanmelden ontvangt u per email een bevestiging, met QR-code voor de betaling. De aanmelding is definitief als de betaling is voltooid.

Locatie 
Geertekerk, Geertekerkhof 23, 2511 XC Utrecht.

Bron: Nes Ammim


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.