Geplaatst op 8 januari 2024

28 januari: Dag van het Jodendom in bisdom Roermond met Herman Kaiser

In het kader van de ‘Dag van het Jodendom’ organiseert de Resonansgroep Jodendom-Katholieke Kerk in Limburg op zondag 28 januari een bijeenkomst in Cadier en Keer. Op het programma staat een inleiding door oud-burgemeester Herman Kaiser. Hij reflecteert op het thema ‘Moed en ootmoed’ bij de oudtestamentische koning David vanuit het gedachtengoed van de Heilige Augustinus. Kaiser promoveerde begin dit jaar op een proefschrift over Augustinus.

De lezing sluit aan bij het landelijk thema voor de Dag van het Jodendom: LEF/ LEV! Wat betekent ‘lef’? Je ergens instorten zonder te weten waar je uitkomt? Nergens bang voor zijn? Lef heeft alles te maken met moed. Met moed die samengaat met bewogenheid en inspiratie. Moed die energie geeft om werk of zelfs bergen te verzetten. Er is genoeg in onze wereld, in onze samenleving, onze geloofsgemeenschappen om somber over te zijn. Maar in het jodendom en christendom geloven we in de toekomst en in onze blijvende inzet daarvoor. Binnen onze gemeenschappen en daarbuiten.

Over Herman Kaiser
Herman Kaiser (1954) studeerde Politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij was burgemeester van Margraten, Roermond, Doetinchem en Arnhem. Kaiser is actief betrokken in de driehoek van kerk, politiek en samenleving. Zo was hij lid van de katholieke Raad voor Kerk en Samenleving, de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling, het Steenkamp Instituut en voorzitter van de Stichting Christelijk Sociaal Congres. Onlangs promoveerde hij op het proefschrift In ordinata concordia. Het subsidiariteitsbeginsel en de geordende eendracht in de politieke economie.

Praktische informatie
Het programma van de Dag van het Jodendom begint op zondag 28 januari om 15.00 uur in het Seminarie Redemptoris Mater, Blankenberg 1 in Cadier en Keer. De ontvangst is vanaf 14.30 uur. Aansluitend aan de inleiding wordt een maaltijd aangeboden door seminarie Blankenberg. In verband met de noodzakelijke voorbereiding worden belangstellenden vriendelijk verzocht zich van tevoren aan te melden via g.lux@bisdom-roermond.nl. Dit kan tot uiterlijk 20 januari. Geef in de mail ook aan of u wel of niet deelneemt aan de maaltijd. Deelname is gratis, maar een vrije gave (rekening houdend met de gastvrijheid van het seminarie) wordt zeer op prijs gesteld.

Bron: Bisdom Roermond | Foto: Wikipedia


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.