Geplaatst op 26 april 2023

75 jaar Israël: felicitaties aan de Joodse gemeenschap in Nederland

Vandaag staat de Joodse gemeenschap in Nederland stil bij het 75 jarig bestaan van de staat Israël, een staat die voor hen een bijzondere betekenis heeft. De Nederlandse bisschoppen en de Katholieke Raad voor het Jodendom feliciteren daarom de Joodse gemeenschap van Nederland met dit jubileum en spreken de wens uit dat de staat Israël een thuis mag zijn voor al zijn bewoners:

“Deze maand is het 75 jaar geleden dat de staat Israël werd uitgeroepen, een teken van hoop na de met niets te vergelijken verschrikkingen van de Sjoa. De Joodse gemeenschap in Nederland is net als andere Joden wereldwijd sterk verbonden met de staat Israël, de enige staat ter wereld waarin Joden geen minderheid zijn. Het is een thuis en een toevluchtsoord voor Joden waar ook ter wereld, zeker ook in deze tijd waarin zeer verontrustend het antisemitisme in zijn diverse verschijningsvormen aan terrein wint.

Wij willen de Joodse gemeenschap van Nederland van harte gelukwensen met het 75-jarig bestaan van de Joodse staat en wensen dat Israël een veilig huis mag zijn, waarin al zijn bewoners in vrede en onderling respect kunnen leven en alle Joden die het welzijn van de staat zo ter harte gaat zich welkom weten.”

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.