Geplaatst op 16 december 2022

8 januari: Interreligieuze nieuwjaarsviering in Zwolle

De traditionele interreligieuze nieuwjaarsviering in Zwolle vindt plaats op zondag 8 januari. Joden, christenen en moslims uit Zwolle vieren dan samen de vrede. De Zwolse werkgroep SLAG (Samen Leven Anders Geloven) is de motor achter de interreligieuze viering.

Zwollenaren vanuit Jodendom, Christendom en Islam zoeken elkaar op in deze gezamenlijke viering en bidden samen met anderen voor vrede. “De drie godsdiensten zijn in de kern al met elkaar verbonden, namelijk door eenzelfde stamvader Abraham,” zo schrijft de organisatie. “We zoeken in de viering naar verbinding in het leven van nu. Verbinding met elkaar en met de Eeuwige, God, Allah.”

De werkgroep SLAG organiseert de interreligieuze nieuwjaarsviering sinds 1992 in Zwolle, afwisselend in verschillende gebedshuizen in de Hanzestad. Naast joden, christenen en moslims bezoeken ook anderen die aan vrede willen werken deze vieringen. Vanuit het College van B en W heeft wethouder Gerdien Rots aangegeven de Vredesdienst op 8 januari te zullen bijwonen.

Organisaties die samenwerken binnen SLAG Zwolle zijn: Ulu moskee, Joodse gemeente Zwolle, Dominicanenkerk, Protestantse Kerken Zwolle, Thomas a Kempis parochie en Lutherse kerk Zwolle.

De nieuwjaarsviering op zondag 8 januari begint om 19.30 uur in de Lutherse kerk, Koestraat 2-4, naast Museum de Fundatie.

Bron: SLAG Zwolle


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.