Geplaatst op 1 juli 2021

Bestuurswisseling KRJ: Cor Sinnema vertrekt, Roman Gruijters komt

Cor Sinnema, secretaris van het bestuur van de Katholieke Raad voor het Jodendom, heeft eerder deze week – na 6 jaar lid geweest te zijn van het dagelijks bestuur van de KRJ (en het algemeen bestuur) – afscheid genomen van het bestuur van de KRJ.

Sinnema (1947) was jarenlang pastor-teamleider in de Petrus en Paulusparochie in Tilburg en werd in 2002 tot permanent diaken gewijd. Na zijn studie theologie werkte hij in het onderwijs. Eerst als godsdienstleraar in het voortgezet onderwijs, daarna vele jaren als districtscatecheet in Helmond en Tilburg. Als laatste werkte hij als bisschoppelijk gedelegeerde voor het katholiek onderwijs in het bisdom ’s-Hertogenbosch.

Het bestuur van de KRJ dankt Cor Sinnema voor zijn geweldige inzet de afgelopen jaren. Mede dankzij hem en soms vooral dankzij hem konden er mooie en ook noodzakelijke projecten georganiseerd worden.

Cor Sinnema (linkerfoto) wordt opgevolgd door Roman Gruijters (rechterfoto) die hiermee de nieuwe secretaris is van de KRJ. Gruijters studeerde o.a. aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Katholieke Universiteit Leuven, is pastoraal werker en diaken van de parochie H. Johannes XXIII in Beuningen, docent aan het grootseminarie Rolduc en kerkinvaller bij de Dienst Justitiële Inrichtingen. Van 2007-2009 coördineerde Gruijters de Dag van het Jodendom. De dialoog christendom-jodendom is voor hem dus geen onbekend terrein.

Het bestuur heet Roman Gruijters van harte welkom en verheugt zich op een prettige samenwerking.

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.