Geplaatst op 25 september 2023

Br. Hans-Peter Bartels ofm nieuwe voorzitter Katholieke Raad voor het Jodendom

De Nederlandse bisschoppenconferentie heeft ingestemd met de voordracht van broeder Hans-Peter Bartels ofm als de nieuwe voorzitter voor de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ). De Raad heeft daarmee een opvolger voor dr. Gerard Rouwhorst, die per 1 januari dit jaar terugtrad na ruim 12 jaar voorzitter van de raad te zijn geweest. Sindsdien nam drs. Frans Zwarts, pr. waar als interim-voorzitter.

Over broeder Hans-Peter Bartels ofm
Broeder Hans-Peter Bartels ofm (Beverwijk, 1988) is sinds 2020 betrokken bij de KRJ, sinds 2021 als bestuurslid. Zijn talenten en ervaring met organiseren, communiceren en luisteren zet hij sindsdien graag in voor de KRJ. Met plezier neemt hij de taak van voorzitter op zich. Bartels woont in ’s-Hertogenbosch en is binnen zijn orde, de minderbroeders franciscanen, actief als coördinator communicatie en jongerenwerker.

Over de KRJ
De Katholieke Raad voor het Jodendom houdt zich binnen de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland bezig met de joods-christelijke dialoog. De Raad wil de kennis van het jodendom onder katholieken vergroten en stimuleert de ontmoeting tussen katholieken en joden, ten dienste van elkaar en van de samenleving. De Raad verzorgt hiervoor onder meer bijeenkomsten en publicaties.

De laatste jaren heeft de raad zich ontwikkeld tot een organisatie met een klein bestuur en enkele werkgroepen en commissies. Meer dan ooit staat het organiseren van activiteiten centraal. De Raad werkt nauw samen met bisschop-referent voor Kerk en Jodendom, Mgr. drs. H.W. Woorts die namens de Bisschoppenconferentie de relatie met de Joodse gemeenschap onderhoudt.

Bron/foto: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.