Geplaatst op 7 december 2019

Dag van het Jodendom 2020 in Dieren met rabbijn Menno ten Brink

Op 15 januari 2020 organiseert de ‘Raad van Kerken Veluwezoom’ samen met de ‘Liberaal Joodse Gemeente Gelderland’ te Dieren een bijeenkomst in het kader van de Dag van het Jodendom. Deze zal plaatsvinden in de synagoge aan de Spoorstraat in Dieren.

‘Exodus’ is in 2020 in heel Nederland het thema van De Dag van het Jodendom. Dat betekent letterlijk vertaald: Uittocht. Exodus is bij uitstek een belangrijke term in de Joodse traditie. Daarin is ‘uittocht’, ofwel ‘bevrijding’, zelfs een kernbegrip. In de christelijke traditie is dat door de oriëntatie op zijn Joodse wortels eveneens het geval.

 

 

De jaarlijkse Dag van het Jodendom is door de bisschoppen ingesteld om te bevorderen dat christenen meer kennis vergaren van het Jodendom, de bron waaruit het Christendom voortkomt. Ook bevordering van wederzijds begrip en respect is een doel.

Rabbijn Menno ten Brink uit Amsterdam zal de aanwezigen vertellen over zijn visie op ‘Exodus’. Wat betekenen bevrijding en vrijheid eigenlijk?

Rabbijn ten Brink werkt in de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam, maar hij is sinds kort ook de rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland te Dieren.

De toegang is vrij. Er zal aan het eind van de avond wel een collecte gehouden worden. U bent van harte welkom!

Aanvang: 19.30 uur (Inloop vanaf 19.00 uur)
Dierense Sjoel, Spoorstraat 34, 6953 BX Dieren

Bron: Dag van het Jodendom/KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.