Geplaatst op 13 januari 2020

De stad in de religie, religie in de stad

Hoe kijken verschillende religies vanuit hun traditie en religieuze bronnen aan tegen de stad en de stadse cultuur? Vereist het vreedzaam samenleven in de stad een gedeelde levensvisie? Welke inspiratie kunnen de verschillende tradities leveren voor een vreedzaam samenleven, en voor goed burgerschap?

Op donderdag 23 januari organiseert de leerstoel Vrijzinnige Theologie van het Doopsgezind Seminarium in samenwerking met uitgeverij Skandalon een gespreksmiddag De stad in de religie, religies in de stad. Deskundigen op het gebied van kerkelijke presentie in de stad worden geïnterviewd – de zaal reageert.

De volgende dag, vrijdag 24 januari is er aan de VU een academische studiedag rondom hetzelfde thema, maar vanuit wetenschappelijk en multireligieus perspectief. Aanleiding voor beide activiteiten is het verschijnen van de Nederlandse vertaling De grote stad – een bijbels perspectief van filosoof Jacques Ellul (oorspronkelijke titel: Sans feu, ni lieu) bij uitgeverij Skandalon. Met onder meer Chris Doude van Troostwijk. Zie ook Doopsgezind NL nr. 11-12, december 2019/januari 2020.

Voor de flyer: klik hier.

23 januari, discussiemiddag en boekpresentatie, 12.15-17.00u, Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

24 januari, studiemiddag, 9.30-17.00u PThU-zaal, VU, Boelelaan 1105, Amsterdam

Kosten

Voor deelname en lunch wordt een bijdrage gevraagd van € 10,-, over te maken naar NL41 ABNA 0243 4938 78, Algemene Doopsgezinde Sociëteit, of te betalen aan de deur, onder vermelding van ‘Stad in de religie’. Indien u een bewijs van deelname wenst, wordt u verzocht dit bij uw aanmelding te vermelden. Informatie en opgave via conferentie@doopsgezind.nl

Bron: Doopsgezind.nl / Beeld boven: Pixabay


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.