Geplaatst op 11 november 2022

Geslaagd dialoogweekend KRJ over duurzaamheid

De Katholieke Raad voor het Jodendom organiseerde van vrijdag 21 tot en met 23 oktober jl. in samenwerking met het Dominicanenklooster in Huissen een dialoogweekend voor studenten en young professionals. Met dit soort bijeenkomsten wil de KRJ dialooggesprekken realiseren over belangrijke Bijbelse waarden.

Onder leiding van Günther Sturms en Claudia Sarti gingen de deelnemers aan de slag om na te denken over duurzaamheid. Wat kunnen we leren vanuit de joodse traditie? Wat zegt de christelijke traditie? Huub Ruel gaf een inleiding over de Sociale Leer van de Kerk.

Op het einde van het weekend schreef elke deelnemer een korte samenvatting. Eén deelnemer schreef het volgende:

“Dit weekend realiseerde ik me iets. Hier bespraken we de kwestie duurzaamheid samen, niet als professionals, maar als een diverse gemeenschap. Workshops zoals die waar we deel van uitmaakten waren precies wat nodig is voor onze toekomst. Mensen uit verschillende vakgebieden samenbrengen, verschillende levenspaden om oplossingen te bedenken, te debatteren en te discussiëren, en hoop te geven dat we samen kunnen staan ​​voor een duurzamere toekomst. Hier in deze kamer en in andere kamers over de hele wereld, is waar de mentaliteit verandert en waar actie wordt geboren.”

Binnenkort meer informatie over deze weekenden op de website van de KRJ.

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.