Geplaatst op 23 september 2023

Hebreeuwse Psalmenzangavond

Op 30 september a.s. wordt er een landelijke Hebreeuwse Psalmenzangavond georganiseerd, aan de vooravond van Israëlzondag. Met chazan Gilad Nezer, het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. dr. Hanna Rijken, prof. dr. Dineke Houtman en dr. Lieve Teugels.

De Kerk heeft in haar liturgie veel elementen overgenomen uit de joodse traditie waaruit ze is voortgekomen. Eén van de grootste schatten uit die traditie zijn de Psalmen, aangrijpende liederen en gedichten voor goede en slechte tijden. Op de vooravond van Israëlzondag, de dag waarop de Protestantse Kerk haar onopgeefbare verbondenheid met Israël viert, worden daarom de Hebreeuwse Psalmen centraal gesteld. We luisteren naar de Hebreeuwse Psalmen zoals die klinken in de synagoge, vertolkt door de voorzanger van de liberaal joodse gemeente in Amsterdam en door het Vocaal Theologen Ensemble. Maar natuurlijk gaan we zelf ook zingen! De avond wordt afgesloten met een kort gezongen avondgebed.

Organisatie
Deze bijzondere zangavond wordt georganiseerd door ‘Zingen in de Kerk’ in samenwerking met de Protestantse Raad voor Kerk & Israel en de Protestantse Theologische Universiteit. De praktische organisatie ligt in handen van de afdeling “Vorming door Ontmoeting” van de Fonteinkerk in Amersfoort.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 30 september
Tijd: 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Locatie: Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4. 3817 JM Amersfoort
Kosten: 5 Euro per persoon
Aanmelden: kan via deze link

Bron/foto: PKN


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.