Geplaatst op 6 november 2023

Internationale lancering van ‘Prayers for Peace’ in tijden van oorlog

Terwijl de oorlog mensen, families en gemeenschappen verscheurt, zowel in Israël als Palestina, brengt Graceland Festival met componist en zangeres Nani Vazana ‘Prayers for Peace’ uit, een indringende smeekbede om vrede en verbinding vanuit de Joodse, christelijke en islamitische traditie.

“Het vraagt moed om in deze diep verscheurde tijden samen met andere religies en culturen de handen ineen te slaan, te zingen en te bidden om vrede,” aldus Rikko Voorberg, artistiek leider van Graceland Festival.

De internationale artiest Nani Vazana componeerde dit gebed voor diverse edities van het christelijke kunst- en cultuurfestival, vanwege de oorlog besloten ze samen om in minder dan geen tijd een videoclip op te nemen.

Zanger Hicham Laarari zingt de islamitische oproep tot gebed: “Islam, de naam van onze religie, betekent vrede. Ik geloof in vrede en in menselijkheid. Daarna kunnen we over religie praten.” Alice Hoolsema, zangeres, zingt ‘Amazing Grace’: “Voor mij draait het christelijk geloof om het liefhebben van de naaste als jezelf, los van levensovertuigingen of geloof, van mens tot mens. Als ik samen met Hicham en Nani zing, dan voel ik me één met ze.” In een tijd waarin het veel gaat over je politieke mening, kiest Nani ervoor om eenheid uit te dragen: “We leven in moeilijke tijden. Ik denk dat het mijn taak als artiest is om met helende kunst mensen te inspireren en hoop te geven. We zitten in hetzelfde schuitje en alleen samen komen we verder.”

Dit project werd mede mogelijk gemaakt door Haëlla Stichting, Stichting PopUpWerk en Stichting Nova.

Bron: Graceland Festival


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.