Geplaatst op 19 december 2023

Interreligieuze nieuwjaarsviering op 7 januari

Joden, christenen en moslims uit Zwolle vieren samen de vrede op zondag 7 januari 2024. Dat doen zij vanaf 19.30 uur in de Oosterkerk, Bagijnensingel 17.

De jaarlijkse interreligieuze viering aan het begin van het nieuwe jaar is inmiddels een Zwolse traditie en heeft in 2024 als thema Leve(n) de vrede. In deze tijd van spanningen en oorlogen meer dan nodig in Vrede te leven. De Zwolse werkgroep SLAG, Samen Leven Anders Geloven, is de motor achter de jaarlijks terugkerende viering.Zwollenaren vanuit Jodendom, Christendom en Islam zoeken elkaar op in deze gezamenlijke viering en bidden samen met anderen voor vrede. “De drie godsdiensten zijn in de kern al met elkaar verbonden, namelijk door eenzelfde stamvader Abraham,” zo schrijft de organisatie. “We zoeken in de viering naar verbinding in het leven van nu. Verbinding met elkaar en met de Eeuwige, God, Allah.”

De werkgroep SLAG organiseert de interreligieuze nieuwjaarsviering sinds 1992 in Zwolle, afwisselend in verschillende gebedshuizen in de Hanzestad. Naast joden, christenen en moslims bezoeken ook anderen die aan vrede willen werken deze vieringen.

Bron: SLAG Zwolle


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.