Geplaatst op 9 oktober 2023

KRJ betuigt steun aan Joodse gemeenschap in Nederland

Op de dag dat het vreugdevolle feest van Simchat Tora zou worden gevierd, werd Israël getroffen door de niets ontziende terreur van Hamas. Met afschuw hebben we vernomen hoe onschuldige burgers werden vermoord in hun schuilkelders of op straat en zijn ontvoerd naar Gaza.

De gebeurtenissen in Israël hebben de Katholieke Raad voor het Jodendom diep geschokt. We beseffen dat veel familieleden en vrienden van u in Israël wonen of verblijven en misschien wel in gevaar zijn. Ons medeleven gaat dan ook uit naar uw familie en vrienden die in Israël vrezen voor hun leven of zelfs slachtoffer zijn geworden van het geweld.

Daarnaast zijn we ook bezorgd dat deze gebeurtenissen hun weerslag hebben op de Joodse gemeenschap in Nederland. Vandaag hebben sympathisanten van Hamas in Rotterdam al hun steun uitgesproken aan de terreur. We hopen en verwachten dat de Nederlandse overheid de Joodse gemeenschap zal beschermen tegen de verbale en fysieke agressie en bedreigingen die altijd schijnen te moeten volgen op ontwikkelingen in Israël.

Ons diepste medeleven gaat uit naar de slachtoffers, de nabestaanden en het Joodse volk in en buiten Israël. De KRJ laat weten solidair met u te zijn en de terreur van Hamas absoluut en zonder enig voorbehoud te veroordelen.

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.