Geplaatst op 1 september 2023

Leo Mock overleden

Gistermiddag is Leo Mock overleden. Een grote schok voor de hele Joodse gemeenschap en voor ongetwijfeld heel veel mensen daarbuiten, ook in kerken. Het bestuur van de KRJ wenst zijn familie, vrienden en naasten veel sterkte.

Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Hij studeerde Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. In december 2015 promoveerde hij cum laude aan Tilburg University op een proefschrift, getiteld: ‘Het begrip Ruach Ra’a in de rabbijnse responsaliteratuur van na 1945: een case study in de relatie tussen kennis over de fysieke wereld en traditionele kennis’.

Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en was betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Voor Crescas verzorgde hij, naast zijn columns voor de website, diverse Rabbinica-cursussen. Sinds zomer 2012 was hij adviseur Joodse Zaken van Beth Shalom. Aan Tilburg University was hij docent Judaica.

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.