Geplaatst op 1 oktober 2022

Lezing Leo Mock over ‘Jom Kippoer en de Rabbijnen’

Op maandag 3 oktober 2022 om 20.00 uur verzorgt dr. Leo Mock een lezing over ‘Jom Kippoer en de Rabbijnen’ in Dordrecht.

Jom Kippoer – Grote Verzoendag – wordt wel gezien als de belangrijkste dag in de Joodse Kalender. Een dag van vasten, bidden en vergeving/verzoening – de enige dag in het jaar dat de sjoel echt vol is, want ook niet religieuze Joden doen meestal ‘iets’ aan deze dag. Toch is deze betekenis van Jom Kippoer grotendeels vormgegeven door de Rabbijnse traditie van na het jaar 70, wanneer de Romeinen de Tempel in Jeruzalem vernietigen. In deze lezing wordt dieper ingegaan over de Rabbijnse aspecten van Jom Kippoer in vergelijking met de context van de Tora. Over continuïteit en nieuwe accenten…

Leo Mock (1968) volgde een opleiding aan een talmoedhogeschool (jesjiwa) in Israël. Verder studeerde hij Joodse geschiedenis aan de Bar-Ilan Universiteit en oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij is betrokken bij het tijdschrift Tenachon, een uitgave van PaRDeS, een stichting die zich inzet voor het ontsluiten van Joodse bronnen voor een Joods en Christelijk publiek en het bevorderen van de interreligieuze dialoog. Aan de Tilburg University is hij docent Judaica. Leo Mock heeft verschillende publicaties over jodendom op zijn naam en geeft cursussen en lezingen over Jodendom.

Voor meer info: klik hier.

Bron/foto: Genootschap Nederland Israël Afdeling Drechtsteden 


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.