Geplaatst op 23 april 2018

Manifest tegen antisemitisme in Frankrijk

Meer dan driehonderd bekende Fransen hebben afgelopen week een manifest tegen het nieuwe antisemitisme in hun land getekend. Daarmee protesteren ze tegen ‘de mediastilte’ over dit onderwerp en tegen de ‘stille etnische zuivering’ die in sommige wijken in het land plaatsvindt.

Antisemitisme is geen zaak van de Joden, maar van ons allemaal, schrijven de initiatiefnemers, “ons land is het theater geworden van een moorddadig antisemitisme.”

De afgelopen jaren zijn in Frankrijk een aantal Joden vermoord door moslimextremisten, alleen om het feit dat zij Joods waren. Joden lopen 25 keer meer kans slachtoffer van agressie te worden dan hun islamitische medeburgers. Tienduizenden Joodse bewoners van Parijs en omgeving zijn verhuisd omdat ze zich niet langer veilig voelden in hun buurt.

Het moslimextremisme wordt om politieke redenen vergoelijkt, aldus de initiatiefnemers. Naast het oude antisemitisme van extreemrechts is er het antisemitisme van radicaal links, dat door de bril van het antizionisme de daders ziet als slachtoffers van de samenleving. Politici willen de moslim-kiezers – tien keer meer dan het Joodse electoraat – niet voor het hoofd stoten.

De opstellers van het manifest roepen moslimgeestelijken op om de verzen uit de Koran die aanzetten tot geweld tegen Joden, christenen en ongelovigen aan te merken als achterhaald, zoals het Vaticaan gedaan ten aanzien van bepaalde antisemitische Bijbelteksten. “Wij vragen dat de strijd tegen het democratisch tekort dat het antisemitisme is geworden een zaak van nationaal belang wordt, voordat het te laat is. Anders houdt Frankrijk op om Frankrijk te zijn.”

Onder de ondertekenaars van dit manifest bevinden zich naast politici van linkse en rechtse komaf ook beroemde schrijvers, artiesten, moslimleiders en christelijke geestelijken

bron

 


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.