Geplaatst op 28 oktober 2021

Natascha van Weezel verzorgt Preek van de Leek

Tv-presentator en programmamaker Tim Hofman en publicist en filmmaker Natascha van Weezel beklimmen op 21 en respectievelijk 28 november de preekstoel van de Singelkerk in Amsterdam voor de Preek van de Leek. Na een afwezigheid van een jaar vanwege corona wordt de populaire serie weer voortgezet. 

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet en verkondiging en gebeden tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan. De Preek van de Leek is een gezamenlijk initiatief van de doopsgezinde en protestantse kerk in Amsterdam en kent al meer dan tien jaargangen.

Tim Hofman (33) is tv-maker en presentator van onder meer het programma BOOS, waarin hij mensen die maatschappelijk in de knel zijn geraakt wil helpen. Als niet-gelovige liet hij weten graag een keer uitgenodigd te willen worden voor de Preek van de Leek ‘Ik heb ook een boodschap van liefde en zingeving. En een opvatting over ethiek: wat is goed en fout. Dat wil ik graag met jullie delen’.

Natascha van Weezel (31) is publicist en filmmaker. Ze is naar eigen zeggen agnost en niet-praktiserend joods. Ze zet zich erg in voor een dialoog tussen moslims en joden en schreef een boek over de derde generatie overlevenden van de Holocaust, waartoe ze zelf behoort. ‘Ik wil graag meedoen aan de Preek van de Leek omdat ik altijd wil verbinden. Dat kan ik op deze bijzondere manier doen’.

Op zondag 21 november preekt Tim, op zondag 28 november Natascha.
Plaats: Doopsgezinde Singelkerk, Herengracht 431.
Tijd: 17.00 uur

Meer informatie op www.preekvandeleek.amsterdam Daarop ook het interview met Tim Hofman in Kerk in Mokum over zijn motivatie de preek te willen houden.

Bron: PKN Amsterdam | Foto: Youtube


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.