Geplaatst op 7 juni 2022

Onlangs verschenen: ‘Joods leven in de 21ste eeuw’

Is het Joodse leven een ‘moeilijk leven’? Het Joodse leven kán ingewikkeld zijn en hangt af van het leven waarvoor je als Jood hebt gekozen: orthodox of liberaal. Het streng orthodoxe geloof eist veel en er moet dagelijks worden gebeden, thuis en in de synagoge. Er zijn feesten, herdenkingen, vastendagen, zegeningen en rouwdagen die consequent moeten worden nageleefd. Het onlangs bij uitgeverij Aspekt verschenen boek Joods leven in de 21ste eeuw biedt een boeiende inkijk in het dagelijks Joodse leven in Nederland en België in deze 21ste eeuw.

Joods leven in de 21ste eeuw
Joden spreken vrijuit over gevoelens en ideeën over hun nadrukkelijk aanwezige geloof, de Joodse toekomst en in algemeenheid, over het Joodse leven thuis. Een complete documentaire over verschillende stromingen, wetenswaardigheden, taalgebruik, kleding, dagindeling, de Joodse kalender, tradities en gebruiken.

Auteur Robert Jan Blom
Journalist-auteur Robert Jan Blom geniet landelijke bekendheid op gebieden van geschiedenis, gezondheid, wetenschap en een sociale maatschappij. Blom schreef over deze onderwerpen 150 boeken, honderden columns en artikelen.

Voor boekgegevens of om het boek te bestellen: klik hier.

Bron: Uitgeverij Aspekt


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.