Geplaatst op 26 februari 2020

Parabels – Onderricht van Jezus en de Rabbijnen

Op donderdag 19 maart a.s. van 14.00-17.00 uur vindt de presentatie plaats van ‘Parabels. Onderricht van Jezus en de Rabbijnen’. Locatie: Ariënsinstituut, Keistraat 9, 3512 HV Utrecht.

Dat Jezus gelijkenissen of parabels vertelde, is veel mensen bekend: wie is er niet vertrouwd met de Barmhartige Samaritaan? Maar ook de rabbijnen deelden hun wijsheid bij voorkeur in de vorm van parabels. De rabbijnse literatuur heeft er honderden van bewaard. In het populair-wetenschappelijke boek Parabels. Onderricht van Jezus en de Rabbijnen (Berne Media) worden de gelijkenissen uit beide tradities zij-aan-zij besproken, met nieuwe inzichten over zowel jodendom als christendom tot gevolg.

Dit boek is het product van een groot onderzoeksproject naar parabels vanuit drie universiteiten (zie parabelproject.nl). Met prachtige illustraties door Jedi Noordegraaf en gespreksvragen per hoofdstuk leent het zich (ook) uitstekend voor gebruik in de kerkelijke of synagogale context.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 19 maart zal het boek gepresenteerd worden aan de Tilburg School of Catholic Theology, in samenwerking met Luce. De boekpresentatie wordt gevolgd door korte parabel-pitches, reacties op het boek door kenners van de joodse en christelijke traditie, en veel gelegenheid tot interactie. U bent allen van harte welkom!

Programma
14.00-14.15 uur: Opening door dr. Eric Ottenheijm en overhandiging eerste exemplaar
14.15-15.15 uur: Parabel-pitches door de junioren van het project: Albertina Oegema, Jonathan Pater en Martijn Stoutjesdijk
15.15-15.30 uur: Pauze
15.30-15.45 uur: Reactie op het boek door rabbijn dr. Leo Mock
15.45-16.00 uur: Reactie op het boek door Mark de Jager, Jonge Theoloog des Vaderlands
16.00-16.30 uur: Interactieve afsluiting, ingeleid door prof. dr. Marcel Poorthuis
16.30-17.00 uur: Borrel

Aanmelden
Toegang is gratis; aanmelden kan via http://www.tiu.nu/parabels2020.

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.