Geplaatst op 3 februari 2024

Paus beantwoordt open brief over terreuraanval door Hamas

Paus Franciscus heeft gereageerd op de open brief van ongeveer 400 Joden die hem oproepen tot een duidelijke veroordeling van de terroristische aanval door Hamas. Sinds 7 oktober is het Heilig Land in een spiraal van ongekend geweld terechtgekomen, schrijft de paus in zijn antwoordbrief die het Vaticaan vandaag heeft gepubliceerd. “Het verscheurt mijn hart als ik zie wat er gebeurt in het Heilig Land, door de kracht van zoveel verdeeldheid en zoveel haat.”

In de brief veroordeelt Franciscus alle vormen van anti-judaïsme en antisemitisme. De relatie tussen de katholieke kerk en het jodendom is volgens hem bijzonder en uniek. Katholieken zijn dan ook zeer bezorgd over de toename van aanvallen op Joden over de hele wereld, verzekert de Romeinse pontifex.

“Mijn hart is dicht bij u, bij het Heilig Land, bij alle volkeren die er wonen, Israëli’s en Palestijnen, en ik bid dat het verlangen naar vrede in hen allen zal overheersen”, vervolgt de paus. Hij zegt ook te bidden voor de terugkeer van de gijzelaars, die op 7 oktober door Hamasstrijders werden ontvoerd.

Lees hier verder.

Bron: KRO-NCRV | Foto: Pixabay


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.