Geplaatst op 7 december 2019

“Probeer van sommige misverstanden de humor in te zien”

Anne-Maria van Hilst (31) is joods en betrokken bij de Liberaal Joodse Gemeente. Ze studeerde geschiedenis en Hebreeuws, geeft voorlichting over het jodendom en is betrokken bij diverse dialoogprojecten. Moslimhaat en antisemitisme veroordeelt ze in één adem.

Hierover zegt ze in een recent interview op de website Nieuw Wij: “Het is zorgelijk dat bij onze synagoge voortdurend bewapende beveiliging nodig is.” Toch zijn hoop en vertrouwen leidend voor haar: “Ik zie het als mijn taak goede verhalen te delen.”

Ook humor is voor haar belangrijk: “De groeiende polarisatie baart me echt zorgen. Mensen luisteren niet naar elkaar. Ga gewoon eens echt met elkaar in gesprek en vraag de ander eens wat hem of haar bezielt of angst inboezemt. Probeer ook van sommige misverstanden de humor te zien. Tijdens een project ‘Leer je buren kennen’ viel het stil en liep het gesprek niet. We hebben toen bedacht dat iedereen grappen mocht bedenken. Geen grappen over de anderen, maar over de eigen groep. Dat gaf enorm veel ontspanning. Zo kan het dus ook.”

Kik hier voor het volledige interview met Anne-Maria van Hilst.

Bron: Nieuw Wij


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.