Geplaatst op 30 juli 2023

Publieksavond over Dode Zeerollen

In samenwerking met Dagblad van het Noorden organiseert de Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij van de Rijksuniversiteit Groningen op woensdag 27 september (van 19.30-22.00 uur) een publieksavond over de Dode Zeerollen.

De Dode Zeerollen, een collectie handschriften van ruim 2000 jaar oud die halverwege de vorige eeuw gevonden zijn in Qumran (Westelijke Jordaanoever), zijn een belangrijke bron van informatie over het leven en de joodse cultuur in die tijd. Ze worden in het Qumran-instituut onderzocht om te ontdekken wie de mensen zijn die deze eerste versie van de Bijbel geschreven hebben. In 2013 werd in het Drents museum een tentoonstelling georganiseerd over de Dode Zeerollen, één van de grootste archeologische ontdekkingen van de twintigste eeuw.

Tijdens de Publieksacademie, in samenwerking met Dagblad van het Noorden, zullen drie onderzoekers van het Qumran-instituut (prof. Mladen Popović, dr. Ayhan Aksu en dr. Arjen Bakker) meer vertellen over hun onderzoek naar deze beroemde documenten.

Voor meer info: klik hier.

Bron: RUG | Foto: Pixabay


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.