Geplaatst op 26 maart 2019

Rabbijnen op bezoek bij bisschop Smeets


Opperrabbijn Binyomin Jacobs en de Limburgse rabbijn Avraham Cohen hebben maandag 25 maart een kort kennismakingsbezoek gebracht aan bisschop Harrie Smeets. De ontmoeting vond plaats in het bisschopshuis in Roermond.

Binyomin Jacobs (69) is sinds 2008 operrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat, waartoe een groot aantal joodse gemeenten in Nederland behoren. Hij is ook voorzitter van het Rabbinaal College voor Nederland. Avraham Cohen is sinds twee jaar de rabbijn voor de Joodse gemeenschap in Limburg, die gevestigd is in de synagoge in Maastricht. Cohen werd in januari 2017 door opperrabijn Jacobs in die functie geïnstalleerd.

Beide rabbijnen hebben goede contacten met de resonansgroep katholieke kerk en jodendom die zich in het bisdom Roermond actief inzet om de contacten tussen katholieken en joden te bevorderen. De groep organiseert regelmatig lezingen en bijeenkomsten. De eerstvolgende keer is dat op woensdag 1 mei.

De Vlaamse exegeet Hendrik Hoet houdt dan een lezing over verschillen en overeenkomsten tussen het jodendom en het christendom. Hoet is onder meer voorzitter van de Nationale Commissie voor de Betrekkingen met het Jodendom van de katholieke Kerk in België. De lezing vindt plaats bij het bisdom aan de Swalmerstraat 100 in Roermond. Aanvang: 14.30 uur. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is gewenst.

Aanmelden kan via m.rademaker@bisdom-roermond.nl.

Bron en foto: Bisdom Roermond


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.