Geplaatst op 23 december 2018

‘Reizende sjoel’ groot succes

Ongeveer een keer per maand wordt er – al meerdere jaren – een Open Synagoge Dienst gehouden ergens in het land, onder leiding van rabbijn Tamarah Benima, met ondersteuning van een chazzan. Deze Open Synagoge Diensten zijn bedoeld om niet-Joden en Joden voor wie de sjoeldrempel te hoog is, te laten ervaren hoe het is op vrijdagavond in sjoel.

Deze ‘Reizende sjoel’ is inmiddels een groot succes. Heel veel mensen hebben namelijk belangstelling voor het Jodendom. Ze lezen boeken over het Jodendom en/of van joodse schrijvers, kijken documentaires en joodse films, gaan naar lezingen en concerten met joodse muziek, reizen naar Israel, maar meedoen met het joodse leven – hoe beperkt ook – is nauwelijks mogelijk. Vandaar de Open Diensten. Zij geven de mogelijkheid om mee te doen: het zingen van gebeden en liederen in het Hebreeuws, luisteren naar een derasja, het ervaren van berachot, en na de dienst nasjen en gezelligheid.

Hieronder de data voor het eerste halfjaar van 2019:

Open Synagoge Diensten

18 januari 2019: Brielle – zie https://www.sjoelbrielle.nl/activiteiten/.
15 februari 2019: Assen – zie https://www.pkn-assen.nl/index.php/activiteiten/film/event/805-activiteiten-voor-senioren-in-vredenoord
15 maart 2019: Joure – zie http://www.pgjoure.nl/assets/kerkplein-2018_2019.pdf
29 maart 2019: Brielle II
17 mei 2019: Noordwijk – zie https://jamheijb.home.xs4all.nl/leerhuis/schedule.htm
21 juni 2019: Kampen

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.