Geplaatst op 17 november 2023

Studiemiddag over thema ‘Lef/lev’ in Groningen – Dag van het Jodendom

Op 14 januari a.s. is in de Groningse Folkingestraat Synagoge een studiemiddag over het thema ‘Lef/lev’ in het kader van de jaarlijkse Dag van het Jodendom. Het Nederlandse woord ‘lef’ is afgeleid van het Hebreeuwse woord ‘lev’ wat ook ’hart’ betekent. Lef is niet zomaar durf, het is de moed om ook eigen angst te overwinnen.

Twee gastsprekers staan stil bij de bijbelse betekenis van ‘moed’: Rabbijn dr. Tzvi Marx, ondermeer oud-docent Jodendom van de Radboud Universiteit en Hogeschool Windesheim en dr. Marc Pauly, universitair docent Wijsbegeerte en hoofd Kenniscentrum Filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen. Aanvang van het programma vanaf 14.30 uur, in de Folkingestraat in de Synagoge te Groningen. Voor de uitnodiging en het programma, klik hier.

Het bisdom Groningen-Leeuwarden organiseert jaarlijks traditioneel in januari de Dag van het Jodendom in de Folkingestraat in de Synagoge. De studiemiddag wordt georganiseerd door het bisdom in samenwerking met de Progressief Joodse Gemeenschap in Noord-Nederland en de Nederlands-Israëlitische Gemeente Groningen. De toegang is vrij. Aanmelding is verplicht. Belangstellenden kunnen zich opgeven via het bisdom Groningen-Leeuwarden, mw. Lisette Winter, e-mail: l.winter@bisdomgl.nl, tel.nr. 050-4065888.

Bron: Bisdom Groningen-Leeuwarden


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.