Geplaatst op 2 september 2018

Onze tv-tips voor de komende dagen (2-7 september)

De komende dagen worden er op de televisie weer programma’s uitgezonden die de moeite van het kijken zeker waard zullen zijn.

Op 2 september ontvangt Janine Abbring in het programma Zomergasten (NPO 2, 20.20) psychotherapeute Esther Perel. Haar ouders waren Poolse Joden uit de omgeving van Czestochowa. Ze overleefden beiden de Shoah en vestigden zich na de oorlog in België. Perel verklaart hoe hun geschiedenis invloed gehad heeft op haar jeugd. Eenmaal reisde Perel met haar ouders af naar Polen.

Eveneens op zondag 2 september zendt Canvas (21.40) een documentaire uit over Steven Spielberg, een van de bekendste filmmakers van joodse afkomst (Schindler’s List). Deze documentaire toont aan hoe Spielbergs ervaringen zijn werk inspireerden en deden evolueren, en brengt ons ook een intiem portret van de man zelf.

Woensdag 5 september (NPO 2 Extra, 19.50) Kijken in de ziel: religieuze leiders. Coen Verbraak praat in zes afleveringen met twaalf religieuze leiders, waarbij rabbijnen, imams, dominees, zenboeddhisten, een bisschop, een katholieke zuster en een hindoepriester zich buigen over de grote vragen van het bestaan. Laatste aflevering: Leven en dood.

Donderdag 6 september (NPO 2, 20.25): Erik Scherder zoekt: Het geheim van Methusalem. De haast spreekwoordelijke aartsvader Metuselach zou volgens de Hebreeuwse bijbel 969 jaar oud zijn geworden en daarmee de oudste persoon aller tijden zijn. Neuropsycholoog Scherder gaat op zijn unieke aanstekelijke en enthousiaste wijze op zoek naar een zinvolle en gelukkige oude dag.

Vrijdag 7 september (NPO 2, 21.10): De kruisvaarder en de sultan (2018). Kefah Allush brengt een fascinerend geschiedenisverhaal tot leven. Met behulp van 3D-animatie reconstrueert hij hoe acht eeuwen terug duizenden Friese boeren de wapens oppakten om deel te nemen aan de Vijfde Kruistocht, een nieuwe poging om de stad Jeruzalem terug te veroveren op de moslims.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.