Geplaatst op 27 maart 2024

Verklaring tegen Jodenhaat

In een gezamenlijke ‘Verklaring tegen Jodenhaat’ spreken bijna alle fracties in de Tweede Kamer zich uit tegen Jodenhaat. “Met afschuw zien wij dat Jodenhaat terugkeert op plekken waar iedereen vrij en veilig moet kunnen samenkomen”, schrijven de leiders van de fracties van ChristenUnie, VVD, BBB, GroenLinks-PvdA, D66, CDA, NSC, SGP, Volt, JA21, PvdD, SP en de PVV in deze verklaring (zie afbeelding hieronder).

De aanleiding voor het opstellen van deze verklaring is het verstoren van een optreden van Lenny Kuhr, afgelopen zondag. “Dit is niet demonstreren, dit is intimideren. Dat moet stoppen. En wel nu”, schrijven ze

“Laat niemand meer zwijgen, stop antisemitisme nu, in welke vorm dan ook: vandaag, morgen en in de toekomst”, spreken de politiek leiders uit in de verklaring. “Wij staan op, kunnen we op jou rekenen?”

De namen van FVD-fractievoorzitter Thierry Baudet en DENK-leider Stephan van Baarle ontbreken onder de verklaring. Ze zijn naar verluidt wel benaderd door de andere fractievoorzitters.

Bron: NOS/Facebook | Foto: Youtube


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.