Geplaatst op 6 januari 2022

Video: Een joodse bruiloft

De ‘Dag van het Jodendom’ (17 januari) is ingesteld om de kennis over het Jodendom onder christenen te vergroten en de dialoog tussen joden en christenen te bevorderen. De Kerk leest op 16 januari, de tweede zondag door het jaar, het evangelie van ‘De bruiloft van Kana’. Naar aanleiding hiervan staat de Petrus en Pauluskerk in Tilburg stil bij ‘een joodse bruiloft’. Hieronder een introductie van het gelijknamige schilderij dat gemaakt is door de bekende joods Nederlandse schilder Jozef Israëls.

De viering is via een livestream te volgen: Livestream H.H. Petrus en Paulus | Parochie de goede herder. Na de viering is er een klein koffieconcert door ‘Klarinet Plus’, een ensemble van Factorium onder leiding van Paul Hoogenboom. Zij zullen feestelijke Klezmermuziek laten horen, die vaak op joodse bruiloften klinkt.

In de aangrenzende Pauluszaal komt een kleine fotoreportage van een jong stel dat recent getrouwd is volgens de orthodoxe joodse traditie.

Vanaf 15.00 uur wordt een deel van deze huwelijksreportage ook online gepresenteerd en van commentaar voorzien, waarna er gelegenheid is tot het stellen van vragen. Liefhebbers kunnen zich aanmelden bij het parochiesecretariaat petrusenpauluskerk@parochiedegoedeherder.nl. Zij krijgen dan de internetlink met een korte uitleg toegestuurd.

Bron: Parochiedegoedeherder.nl


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.