Geplaatst op 4 oktober 2019

Win nu een exemplaar van ‘De eeuwige kop van jood’

Recent is verschenen bij uitgeverij Vrijdag het boek De eeuwige kop van jood – Een geschiedenis van het antisemitisme van Ludo Abicht.

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan voor 20 oktober een mail naar de redactie van deze website via info@katholiekeraadjodendom.nl met als onderwerp ‘Boek Abicht’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen meerdere exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 22 oktober a.s. per mail bericht.

Over het boek
“Anti-Judaïsme’ en “antisemitisme’ zijn meer dan ooit delicate en beladen begrippen. “Revisionisme’ en “antizionisme’ zijn dat vandaag allicht nog meer.

Aan de hand van een geschiedenis van de eeuwenoude en nog steeds actuele Jodenhaat ontknoopt Abicht in ‘De eeuwige kop van Jood’ de verwarring met heldere en ondubbelzinnige argumenten. Abicht zoekt naar individuele en collectieve oorzaken en verklaringen voor Jodenhaat en hoopt zo een uitweg te vinden uit deze mensonterende en dodelijke waanzin. Een serene, zo objectief mogelijke dialoog over het antisemitisme kan waarschijnlijk meer doen tegen de opnieuw toenemende onverdraagzaamheid dan tientallen wetten en evenveel taboes.

Over de auteur
Ludo Abicht (1936) is filosoof en publicist. Hij doceerde en publiceerde veel over het Israëlisch-Palestijnse conflict, Joodse cultuur en geschiedenis, actief pluralisme, ethiek, integratie en nationalisme. Recent publiceerde hij ‘De Bijbel: een vrijzinnige lezing’ en ‘De Joden van Antwerpen’.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.