Geplaatst op 4 maart 2021

Win nu een exemplaar van ‘Het Grote Niets’ van Nadav Vissel

Onlangs is verschenen bij uitgeverij Signatuur het boek Het Grote Niets van Nadav Vissel. Wilt u kans maken op een gratis exemplaar van dit boek? Stuur dan voor 10 maart a.s. een mail naar de redactie van deze website via info@katholiekeraadjodendom.nl met als onderwerp ‘Boek Vissel’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen meerdere exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 15 maart a.s. per mail bericht.

Over het boek
Tragikomische roman over de lotgevallen van een jongen die opgroeit in een familie die de oorlog heeft overleefd.

Op zijn zevende wordt Naff verteld dat hij niet zomaar een losstaand iemand is, maar tot een volk behoort. Een volk met een eindeloos verleden, dat recent een oorlog heeft overleefd. Dat ‘Ding’, die oorlog, krijgt iets mythisch voor Naff en hij gaat aan de haal met de verhalen die hij erover hoort. Hij hoopt dat zijn familie en zijn volk, wanneer hij maar het juiste verhaal vertelt, de oorlog voorgoed achter zich kunnen laten. Maar dat wordt niet altijd goed ontvangen. In tegendeel. Wanneer Naff op zijn zeventiende voor een cursus ‘Schrijven over de Shoah’ naar Tel Aviv gaat, leert hij wat die geschiedenis voor hem betekent.

Het Grote Niets is tragikomische roman over een jongen die zijn eigen stem probeert te vinden in het grotere verhaal van zijn volk.

Over de auteur
Nadav Vissel groeide op in een Joods gezin in het overwegend gereformeerde/protestantse Zaandam. Aan de Universiteit van Amsterdam studeerde hij sociaalwetenschappelijke informatica. Later volgde hij een opleiding tot documentairemaker bij Frans Bromet. Met zijn eindfilm won hij de VERS-publieksprijs. In diezelfde periode begon hij met schrijven. Naast auteur en camerajournalist is hij gidsend schipper Captain Moses. Momenteel werkt hij aan een stand-up voorstelling waarin veel van de thema’s uit het boek terug te vinden zullen zijn.

Bron: Signatuur


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.