Geplaatst op 1 februari 2022

Win nu een exemplaar van het luisterboek ‘Van Bar Mitswa tot Chanoeka’

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar van het luisterboek Van Bar Mitswa tot Chanoeka – een kennismaking met het Joodse volk en zijn religie? Stuur dan voor 15 februari a.s. een mail naar de redactie van de website van de Katholieke Raad voor het Jodendom via info@katholiekeraadjodendom.nl met daarin uw naam en postadres. Onder de inzendingen zal een aantal exemplaren verloot worden. Alleen prijswinnaars krijgen uiterlijk 17 februari a.s. bericht.

Over het luisterboek
Een uniek luistercollege over het Joodse leven van vandaag, waarbij vele onderwerpen rondom het Jodendom aan bod komen, zoals: Wat zijn de hoogtepunten van het jaar in het Joodse leven? Wat gebeurt er thuis én in de synagoge tijdens de Sjabbat en andere Joodse feestdagen zoals bij Rosj HaSjana (het Joods Nieuwjaar), Pesach (Joods Paasfeest) en Jom Kippur (Grote Verzoendag)? Wat is een Bar en Bat Mitswa en wat doe ik als ik daarvoor uitgenodigd ben? Hoe zit het met de spijswetten? Een waardevolle kennismaking met het Jodendom door Jochanan Belinfante, aangevuld met prachtige muziek voor de Sjabbat en de Hoge Feestdagen, uitgevoerd door Tzivya Belinfante op de cello.

Over Jochanan Chaïm
Jochanan Chaïm Belinfante was 14 jaar lang voorzanger (Chazzan) en leraar voor de Tilburgse Liberaal Joodse Gemeente, en een aantal jaren voorzitter van het Joodse Leerhuis te Meerssen. Vanaf 1999 geeft hij door heel Nederland cursussen over diverse Joodse onderwerpen voor verschillende cursuscentra, waaronder het Joods Educatief Centrum ‘Crescas’.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.