Geplaatst op 15 juni 2020

Win nu een exemplaar van ‘Jodendom, een religie van leven’

Recent is verschenen bij uitgeverij Gompels&Svacina het boek ‘Jodendom, een religie van leven’ van prof. dr. Klaas A.D. Smelik.

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan voor 20 juni a.s. een mail naar de redactie van de website van de KRJ via info@katholiekeraadjodendom.nl met als onderwerp ‘Boek Smelik’, aangevuld met uw naam en uw postadres.

Onder de inzendingen zullen enkele exemplaren worden verloot. Alleen de prijswinnaars krijgen uiterlijk 25 juni a.s. per mail bericht.

Over het boek
Het jodendom is een schriftreligie met als middelpunt de Tora, de Wet van Mozes. In de Tora heeft de God van Israël Zich geopenbaard – dat is het uitgangspunt van de Joodse godsdienst. Het jodendom is een religie van leven, want wie voor de Tora kiest, kiest voor het leven. De Joodse God wordt geprezen als een God van levenden, die zelfs de gestorvenen weer tot leven brengt. Ondanks de tragische geschiedenis van het Joodse volk is door de eeuwen heen het geloof in het leven onaangetast gebleven: Lechajim — ‘Op het leven!’.

Het jodendom kent tal van dergelijke paradoxen, waardoor dit boek een spannend verhaal wordt. Een verhaal vol contrasten, ook vol leven en levenswil. Wie het jodendom associeert met dood en vernietiging, zal na het lezen van dit boek zeker dit hardnekkige misverstand herzien.

De auteur bespreekt zowel positieve als problematische kanten van de voortdurende worsteling om een tweeduizend jaar oude traditie in overeenstemming te brengen met de huidige tijd. Ook de gebruiken, de feesten, het leven van alledag komen aan de orde. ‘Jodendom, een religie van leven’ biedt daarom een ideale toegang om met de Joodse leefwereld kennis te maken.

Prof. dr. Klaas A.D. Smelik studeerde theologie, semitische talen, oude geschiedenis en archeologie in Utrecht, Amsterdam en Leiden. Hij was verbonden aan de Universiteit Utrecht, de Universiteit van Amsterdam, de Universitaire Faculteit voor Protestantse Godgeleerdheid in Brussel, de Katholieke Universiteit Leuven en tot zijn emeritaat aan de Universiteit Gent voor de vakgebieden Hebreeuws, Jodendom en Oude Testament. Zijn zeer toegankelijke schrijfstijl werd in de nationale en internationale pers meermaals geprezen.


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.