Geplaatst op 11 mei 2022

Win nu een exemplaar van ‘Numeri, boek van de woestijnjaren’ van Jonathan Sacks

Op 24 mei verschijnt bij uitgeverij Skandalon Numeri, boek van de woestijnjaren, deel 4 in rabbijn Jonathan Sacks’ vijfdelige Toraserie ‘Verbond en dialoog’. Een even toegankelijk als verrijkend en diepgaand boek. In deze serie legt Sacks verbanden met de Tora als geheel, met filosofie en wereldgeschiedenis, en met ons persoonlijke leven.

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar van dit boek. Stuur de redactie van de website van de KRJ dan uiterlijk 15 mei a.s. een mail naar info@katholiekeraadjodendom.nl met daarin uw naam en postadres. Onder de inzendingen zal een aantal exemplaren worden verloot.

Over het boek:
Wat is vrijheid en hoe bereik je het? In Numeri draait het om lessen in vrijheid en politiek leiderschap. Individuele vrijheid is een groot goed in de Tora; hoe kan die bestaan naast samenleven, verantwoordelijkheid en landsbelang?

Het volk is op weg naar de vrijheid van het beloofde land. Numeri laat zien dat de reis moeilijk is en langer duurt dan gedacht: het volk moet nog oefenen in vertrouwen hebben én betrouwbaar zijn.

Numeri hecht veel waarde aan leiderschap, ook al is iedereen gelijk. Welk soort leider is nodig? Hoe om te gaan met geklaag, interne conflicten, en lieden die ontevredenheid opstoken om zelf de macht te kunnen grijpen? Sacks laat zien waarom Mozes de ideale leider is voor de uittocht, maar ongeschikt voor de intocht. De nieuwe situatie vraagt ander leiderschap. Welke eisen stelt de Tora aan Mozes’ opvolger?

De reis naar het beloofde land is psychologisch, moreel en spiritueel. Ze duurt zo lang als de tijd die de mens nodig heeft om te veranderen.

Met deze actuele en urgente thema’s en analyses bieden Numeri en Jonathan Sacks de lezer van vandaag veel waardevolle inzichten.

Bron: KRJ/Skandalon

 


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.