Geplaatst op 19 december 2023

Win nu een exemplaar van ‘Tora uit de hemel’!

Bij uitgeverij Skandalon is recent het boek Tora uit de hemel – Het rabbijnse denken van A.J. Heschel onder reactie van Bas van den Berg verschenen.

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar? Stuur de redactie van de website van de KRJ dan uiterlijk 1 januari a.s. een mail via info@katholiekeraadjodendom.nl met daarin uw postadres.

Onder de inzendingen zal een aantal exemplaren worden verloot. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Over het boek
Rabbijnse meningsverschillen, dialogen en debatten vormen de vitaliteit van het jodendom. A.J. Heschel (1907-1972) geeft in zijn monumentale Tora min hasjamajiem (Tora uit de hemel) een inkijkje in de denk- en ervaringswereld van rabbijnse scholen in de voorbije tweeduizend jaar. Dit bezielende werk schreef hij dicht bij de bronnen: in het Hebreeuws.

Voor het eerst verschijnt nu in deze essaybundel een Nederlandse vertaling van een belangrijk samenvattend hoofdstuk uit zijn boek.
De andere essays peilen de weg die Heschel zoekt te midden van de boeiende en soms heftige discussies tussen de scholen van rabbi Akiva en rabbi Jisjmaël; die debatten beginnen in de Talmoed, maar duren daarna voort.
Ook laten de essays zien hoe Heschels joodse benadering zich verhoudt tot de westerse filosofie en hoe zijn vriend dominee M.L. King er inspiratie in vond.
God is intens betrokken bij Zijn schepping, en Hij roept mensen op om – generatie na generatie – samen met Hem te werken aan het herstel van een gebroken wereld. Dat is het kloppende hart van Heschels rabbijnse denken.

Auteurs: Bas van den Berg, Esther van Eenennaam, Karel Eisses, Manuela Kalsky, Eric Koster, Marcus van Loopik, Marcel Poorthuis, Henk Scholder, Douwe van der Sluis, Dodo van Uden en Niek de Wilde.

Bron: KRJ/Skandalon


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.