Geplaatst op 18 februari 2020

Win nu een exemplaar van ‘Kunsjt! Een Joodse kijk op kunst in 50 meesterwerken

Volgende maand verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers het boek ‘Kunsjt! Een Joodse kijk op kunst in 50 meesterwerken’ van Jaron Beekes.

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar? Stuur dan voor 5 maart a.s. een mail naar de redactie van de website van de KRJ via info@katholiekeraadjodendom.nl met als onderwerp ‘Kunsjt’, aangevuld met uw naam en uw postadres.

Onder de inzendingen zullen enkele exemplaren worden verloot. Alleen de prijswinnaars krijgen uiterlijk 10 maart a.s. per mail bericht.

Over het boek

Waarom is Michelangelo’s David niet besneden? Het ontbreken van een voorhuid was toch juist wat de koning der Joden onderscheidde van zijn heidense rivalen? Was Rembrandts Joodse bruidje eigenlijk wel Joods? En waarom stond Vincent van Gogh als devoot christen met een bos viooltjes op de stoep bij zijn Joodse leermeester? Jaron Beekes beantwoordt vragen als deze in zijn zoektocht naar een grotere, overkoepelende kwestie: bestaat er zoiets als Joodse kunst? Wat bindt schilders als Marc Chagall, Mark Rothko en Lucian Freud? En hoe zit dat met het tweede van de Tien Geboden: “Gij zult geen beelden maken’?

Bron: De Arbeiderspers


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.