Activiteiten KRJ

Studentenbezoek aan Auschwitz: 2-5 februari 2024

De Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ) organiseert elk jaar in samenwerking met studentenpastores een study visit naar Auschwitz. In 2024 zal deze reis van 2-5 februari plaatsvinden. Herdenken en vooruitkijken staan hierbij centraal. Studenten van alle Nederlandse universiteiten en hogescholen zijn van harte welkom om deel te nemen.

11 oktober: Kardinaal Willebrandslezing door Didier Pollefeyt

De Kardinaal Willebrandslezing 2023 zal op 11 oktober a.s. worden uitgesproken door prof. dr. Didier Pollefeyt (Katholieke Universiteit Leuven). Thema van het programma is de Holocaust educatie.

25-27 oktober: Studieconferentie ‘Jezus, Pasen en de ‘joden’ in het Johannesevangelie’

Van 25-27 oktober wordt in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther Jezus, Pasen en de ‘joden’ in het Johannesevangelie georganiseerd: een driedaagse studieconferentie over de verhouding van Jezus tot “de Joden” in het Johannesevangelie, en daarmee samenhangend de vraag naar de eventuele anti-joodse tendens van dit evangelie, en de...

Docentenreis naar Auschwitz en Krakau

Aan het eind van het jaar wordt er door de Katholieke Raad voor het Jodendom een studiereis voor docenten uit het voortgezet onderwijs georganiseerd naar Auschwitz en Krakau. De reis zal plaatsvinden van donderdag 23 november t/m maandag 27 november.

Twee online bijeenkomsten over Numeri van Jonathan Sacks

In de Maand van de Bijbel zal Skandalon-directeur Jan de Vlieger twee boeiende gasten interviewen over Numeri van Jonathan Sacks.

Studiebezoek Auschwitz voor theologen, pastores en docenten

De Katholieke Raad voor Jodendom organiseert van 1 t/m 5 december 2022 een studiebezoek aan Auschwitz en Krakau. We bestuderen de geschiedenis van het Jodendom in Polen en Krakau. En we bezoeken uitgebreid Auschwitz-Birkenau en reflecteren wat Auschwitz betekent voor ons. Is er nog wel theologie mogelijk na Auschwitz?...

Video: Bijdragen Zoombijeenkomst Chagall nu online te bekijken

Kort na de oorlog (1951) werd de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ) opgericht als Katholieke Raad voor Israël (KRI). Dat betekent dat de Raad dit jaar 70 jaar bestaat. De Raad zorgt voor de continuïteit in de dialoog tussen joden en katholieke christenen.

Succesvolle eerste landelijke ontmoetingsdag Vrienden en Vriendinnen KRJ

Gistermiddag vond in Utrecht de eerste landelijke ontmoetingsdag van de Vrienden en Vriendinnen van de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ) plaats. Enkele tientallen personen hadden zich voor deze middag aangemeld. De middag begon tegen 13.15 uur met een bijdrage van Gerard Rouwhorst, voorzitter van de KRJ. Rouwhorst vertelde...

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.