Geplaatst op 1 februari 2018

Amsterdamse chazan bezoekt Tilburg

In het kader van de Dag van het Jodendom vond op zondag 21 januari jongstleden een bijzondere gebeurtenis plaats. Chazan Gilad Nezer van de Liberaal Joodse gemeente in Amsterdam zong tijdens een eucharistieviering in de Tilburgse Petrus en Paulus parochie. Daarna verzorgde hij een workshop over de Psalmen. Het was voor Gilad de eerste keer dat hij aan een katholieke viering meewerkte.

Gilad Nezer (1978) werd in Israël geboren en werkte aanvankelijk als werktuigbouwkundige. In 2002 besloot hij om van zijn grote passie – muziek – zijn beroep te maken. Hij kwam naar Nederland om aan het Koninklijk Conservatorium te studeren. Gilad specialiseerde zich in joods-liturgische zang en werkt sinds 2005 als vaste voorzanger bij de Liberaal Joodse gemeente in Amsterdam. Daarnaast is hij onder meer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor.

Het bijzondere optreden van de Amsterdamse chazan maakte deel uit van het programma voor de Dag van het Jodendom. Deze dag vindt ieder jaar plaats op of rond 17 januari. In het hele land zijn er activiteiten om de band met het Jodendom te versterken. De Dag van het Jodendom is een initiatief van de Nederlandse bisschoppen.

Reportage:


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.