Geplaatst op 6 maart 2024

Maak kans op een gratis exemplaar van ‘Ontwakend jodendom’

Begin volgende maand verschijnt bij uitgeverij KokBoekencentrum Ontwakend jodendom – Cultuurgeschiedenis van een nieuwe religie in de oude Orient van Daniël De Waele. Wilt u kans maken op een gratis exemplaar van dit boek? Stuur de redactie van de website van de KRJ dan uiterlijk 1 april een mail via info@katholiekeraadjodendom.nl. Onder de inzendingen zal een aantal exemplaren worden verloot.

Over het boek
In Ontwakend Jodendom zoomt Daniël De Waele in op de politieke geschiedenis van het kleine Israël en Juda en van de grote rijken in de oude Oriënt. We leren het dagelijks leven van gewone mensen kennen, met hun vreugden en moeiten. Daarnaast ontdekken we hoe mensen zich verhielden tot de vele goden, demonen en dodengeesten. De auteur laat zien dat in het kleine Juda profeten nooit eerder gehoorde woorden begonnen te profeteren. Door die woorden ontstond een verrassend nieuwe visie op hemel en aarde, een visie die haar neerslag vond in de boeken van het Oude Testament.

Over de auteur
Dr. Daniël De Waele is docent Protestantse godsdienst en docent Nieuwe Testament aan het Hoger Instituut voor Protestantse Godsdienstwetenschappen te Brussel.

Bron: KRJ


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.