Geplaatst op 28 augustus 2023

Win nu een exemplaar van ‘De koe die naar de hemel vloog’

Bij uitgeverij Skandalon verschijnt volgende maand het boek ‘De koe die naar de hemel vloog – en andere joodse verhalen’ van Gottfrid van Eck.

Wilt u kans maken op een gratis exemplaar? Stuur de redactie van de website van de KRJ dan uiterlijk 20 september a.s. een mail via info@katholiekeraadjodendom.nl met daarin uw postadres.

Onder de inzendingen zal een aantal exemplaren worden verloot. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Over het boek
Koeien die naar de hemel varen, dansende rabbi’s, hoopvolle dieven. In deze bundel staan klassieke vertellingen vol joodse wijsheid, hoe dwaas soms ook. De verhalen gaan over verheven en alledaagse kwesties, over thema’s die ons allemaal bezighouden: rijkdom en armoede, barmhartigheid en onrecht, vreugde en verdriet.

Serieus en tegelijkertijd met joodse gein stemmen de vertellingen tot nadenken. De vertellingen in deze bundel wortelen in de Oost- Europese ofwel jiddisje traditie. Gottfrid van Eck heeft deze staaltjes joodse wijsheid liefdevol vertaald en van een fijnzinnige toelichting voorzien.

Gottfrid van Eck is pastoraal theoloog en al zo’n veertig jaar deskundig performer van joodse verhalen en muziek. Eerder publiceerde hij drie verzamelbundels met joodse verhalen. Met zijn trio Wilde Eend vertelt hij deze verhalen verder in een speelse combinatie met joodse muziek uit Oost-Europa.

Boekgegevens:
Auteur(s): Van Eck, Gottfrid | Uitgever: Skandalon | Aantal pagina’s: 280 pagina’s | ISBN: 9789493220461 | Prijs: € 27,50


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.